Συστατικά:
- 6 (ολόκληρα) κομμάτια από μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο
- 1/4 της κούπας χοντροκομμένα φρέσκα ψίχουλα ψωμιού
- 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 της κούπας τριμμένο ξεφλουδισμένο χρένο (αγριοράπανο; horseradish)
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 3 κ.σ. λάδι (2 για τη σάλτσα και 1 για τα λεμόνια)
- 2 λεμονια κομμένα στη μέση
- αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση Συνταγης:
- Αλατίζουμε το κρέας (γερή δόση). Τρίβουμε πιπέρι (γερή δόση) και βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 12 ώρες (ξεσκέπαστο).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170. Ψήνουμε τα ψίχουλα στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρυσο καφέ χρώμα για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε μία φορά στα 4 λεπτά. Μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε 1 κούπα νερό στο ταψί με το κρέας (χωρίς να τα περιχύσουμε). Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 2,5 με 3 ωρες. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε στους 200. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα για περίπου 25-30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το κρέας, αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπωλ τα υλικά για τη σάλτσα: σκόρδο, μαιντανό, χρένο, ξύσμα λεμόνι, χυμό λεμόνι, ψίχουλα και 2 κσ λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνω 1 κσ λάδι σε ένα τηγάνι σε μετρια προς δυνατή φωτιά. Κόβω τα 2 λεμόνια στη μέση και τα μαγειρεύω μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκοκκινο χρώμα για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υλικά και σερβίρουμε το κρέας με τα λεμόνια (όπως φαίνεται στην φωτογραφία).